Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Waar bewaart u verzekeringspapieren?

29-10-2018

Een vraag waar veel mensen niet over nadenken, maar die wel van groot belang is. Waar bewaart u uw verzekeringspapieren? En weet u bij wie u welke verzekering heeft afgesloten…

Allemaal vragen die van belang zijn mocht er iets gebeuren. Wij hopen natuurlijk van niet, maar stel er breekt brand uit in uw huis. Weet u dan bij wie u verzekerd bent? De verhuurder regelt de opstalverzekering voor de woning, maar als huurder dient u zelf een inboedelverzekering af te sluiten. Bij schade neemt u zo snel mogelijk contact op met WoonInvest en uw verzekeraar. U heeft behoefte aan advies en u bent tevens verplicht de schade zo snel mogelijk te melden.

Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de Nederlanders niet bij de polis kan na een ramp, of zelfs niet weet bij welke maatschappij de verzekering is afgesloten. Dit is een zorgelijk aantal, mede omdat het bewustzijn vaak pas komt als er iets aan de hand wordt. Een moment dat u juist snel hulp wilt krijgen.

De belangrijkste tip is: onthoud bij wie u verzekerd bent of noteer naam en telefoonnummer. Deze gegevens in uw telefoon zetten kan natuurlijk ook. Verder is het verstandig om uw verzekeringspapieren online op de slaan of in uw computer te zetten, met uiteraard een back-up. Documenten die online staan zijn makkelijk toegankelijk en de kans dat die kwijtraken is vrij klein. Mocht u toch liever papieren versies hebben, print dan de documenten uit en leg deze bij vrienden of familie die u vertrouwt.

Terug naar nieuws