Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Waar kunt u op 4 mei herdenken?

4-05-2018

De dodenherdenking op 4 mei in de gemeente Leidschendam-Voorburg is op drie locaties bij te wonen. De herdenkingen vinden plaats bij het monument in Park Leeuwenbergh, bij het monument de Naald en het monument Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende.

Monument Park Leeuwenbergh

Deze herdenking begint al vroeg, namelijk om 13:30 uur. Het monument in Park Leeuwenbergh staat op de hoek van de Park Leeuwenberghlaan en de Meidoornlaan in Leidschendam. Bij deze herdenking is een grote colonne van de 13e Luchtverdedigings Batterij Ypenburg aanwezig en nabestaanden van de veteranen van de 13e Batterij Luchtafweer.

Om 14:00 uur is het twee minuten stil waarna het Wilhelmus volgt.

Monument De Naald

Om 17:45 uur betrekt scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen-Watergeuzen de erewacht bij het monument op De Naald aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. Om 18:00 uur volgt er een korte herdenking en de kranslegging door burgemeester en wethouder.

Monument Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende
De gezamenlijke herdenking bij het monument Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende vindt plaats om 20:00 uur. Dit monument staat aan de Rodelaan in Voorburg. Vanaf 19:30 uur speelt muziekvereniging Forum Hadriani koraalmuziek. Om 20:00 uur is het twee minuten stil waarna het Wilhelmus volgt.

Voorafgaand aan de gezamenlijke herdenking in Park Sijtwende is het mogelijk een kerkdienst bij te wonen in de St. Martinuskerk aan het Oosteinde 56 in Voorburg. Deze dienst start om 18:30 uur.

Ook is er een Herdenkingsconcert in de Oude Kerk in Voorburg. Dit concert start om 21:00 uur en de entreeprijs is 10 euro. Voor meer informatie kijk op: www.voixjolies.nl.

Terug naar nieuws