Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Waar te parkeren bij Mall of the Netherlands?

30-10-2019

Nog ongeveer een half jaar en dan wordt de nieuwe Mall of the Netherlands officieel geopend. De grootste vraag die men lokaal heeft: hoe zit het met de bereikbaarheid van en naar het gebied en waar kan ik parkeren?

Laten we beginnen met de laatste vraag. Waar kan ik parkeren? Aan dit vraagstuk is gehoor gegeven door de projectontwikkelaar. Er komen 4.000 gratis parkeerplekken bij. Los van de al beschikbare parkeerplekken is er onlangs een nieuwe parkeergarage geopend. Ook onder de shoppingmail worden parkeerplekken gerealiseerd.

Afslag

Bredere wegen richting Mall of the Netherlands komen er voorlopig niet. Rijkswaterstaat heeft aangegeven hier pas in 2023 naar te kijken. Dan is het plan een tunnel te bouwen met ondergrondse afslagen naar het grootste winkelcentrum van Nederland. Om de filedruk te verminderen worden in deze tunnel de afslagen naar het winkelcentrum langer gemaakt, zodat het verkeer minder snel vast komt te staan.

Zolang de aanpassingen er niet zijn, zet de ontwikkelaar samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg in op het stimuleren van fietsen, deelauto’s en het gebruik van openbaar vervoer.

1.500 fietsparkeerplekken

Ook het aantal fietsparkeerplekken wordt aangepakt. Ingezet wordt op een aantal van 1.500 op meerdere punten rondom het winkelcentrum.

Wilt u  op de hoogte blijven van alle bouwwerkzaamheden van Mall of the Netherlands? Klik dan hier en download de ‘Bouwapp’!

Terug naar nieuws