Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

WoonInvest midden in de samenleving

1-07-2016

WoonInvest kiest in haar jaarverslag 2015 voor een andere aanpak. ‘We staan midden in de samenleving’, vertelt bestuurder Marianne Straks, ‘dat laten we graag zien in dit verslag waarin wij in gesprek gaan met onze huurders en andere stakeholders, onder wie Respectus. Het verslag is samengesteld samen met vele medewerkers uit onze organisatie.’ Het interactieve jaarverslag 2015 is te lezen op www.wooninvest.nl/jaarverslag.

Naast de vaste elementen in het jaarverslag, zoals financiële gegevens en verslagen van de bestuurder en de raad van commissarissen, vertellen stakeholders over hun ervaringen met  hun woning, de woonomgeving en natuurlijk WoonInvest. Of juist over het woonbeleid en de plannen in Leidschendam-Voorburg, in een interview met wethouder Floor Kist. Ook valt meer te lezen over de unieke samenwerking tussen WoonInvest en RIBW Fonteynenburg in Leidschenveen. Daar hebben mensen met een psychische aandoening een plek midden in de wijk gekregen.

Criticus

Hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen komt aan het woord over onderwerpen als de rol van woningcorporaties, de toenemende regelgeving en het ‘reinigingsritueel’ van de parlementaire enquête. Medewerkers van WoonInvest vertellen hoe zij terugkijken op het jaar 2015, met al zijn dynamiek en vernieuwing.

Kortom, een jaarverslag dat verder gaat dan de balans en de winst- en verliesrekening. Een verslag voor en door stakeholders, dat een beeld schetst van WoonInvest als corporatie die midden in de samenleving staat en die de klant centraal stelt. Als een corporatie die zich de komende jaren blijft richten op haar kerntaak: het bieden van betaalbare woningen in een prettige woonomgeving aan mensen met een smalle beurs.

Terug naar nieuws