Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Meldpunt Energiealarm

29-10-2021

Veel huurders komen in de problemen door de stijging van de energieprijzen. Ruim een half miljoen Nederlanders leeft al in energiearmoede. Dit aantal zal de komende maanden toenemen. De Woonbond heeft daarom het Meldpunt Energiealarm geopend.

Op het Meldpunt Energiealarm kunt u een melding doen als u problemen heeft om uw huis warm te krijgen. U kunt daarbij aangeven welke maatregelen u zelf al heeft genomen. De meldingen worden gebruikt om aandacht te vragen voor de hoge energiekosten, onzuinige woningen en comfort- en gezondheidsklachten die daaruit volgen.

Isoleren

In slecht geïsoleerde woningen helpen kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips en brievenbusborstels. Maar om de energierekening echt te verlagen moeten deze woningen geïsoleerd worden. Dit kunnen de huurders niet zelf doen. Daarom is het belangrijk dat er aandacht wordt gevraagd voor dit probleem.

Zelf energie besparen

Naast isoleren zijn er genoeg manieren om zelf energie te besparen. U leest er hier meer over. Respectus heeft duurzaamheid als speerpunt. Wij stimuleren huurders graag om energie te besparen. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het klimaat.

‘Haal energie uit je rekening’

Zolang uw woning niet geïsoleerd is, betekent het roeien met de riemen die u heeft. De woonbond heeft hiervoor de campagne ‘Haal energie uit je rekening’. Hiermee helpen ze huurders de energierekening te verlagen of binnen de perken te houden. Op de website van de campagne vindt u allerlei tips om uw energierekening zo laag mogelijk te houden.

 

Terug naar nieuws