Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Groot feest bij De Schaecken!

31-10-2016

‘Nogmaals onze dank. Met jullie steun hebben we een fantastisch en zeer geslaagd burenfeest met barbecue gehad.’ Dat waren de woorden van de bewoners van De Schaecken aan de Frekehof in Leidschendam. Zij organiseerden op 16 oktober met een bijdrage vanuit het leefbaarheidsbudget een mooi buurtfeest.

Lees verder

Minister zet zich in voor meer betaalbare huurwoningen

18-10-2016

Minister Blok (Wonen) wil het aanbod aan betaalbare huurwoningen stimuleren in de sociale en vrije sector. Hij diende hiervoor een wetsvoorstel in bij de Tweede Kamer. Corporaties kunnen zo hun dure voorraad huurwoningen gemakkelijker verkopen als zij hun goedkope voorraad vergroten. De verkochte woningen zijn vervolgens beschikbaar voor de middeninkomens.

Lees verder

Armoede te lijf

17-10-2016

Stichting Cliëntenraad Sociale Zaken Leidschendam-Voorburg organiseert op woensdag 26 oktober 2016 een informatieavond over armoede en inkomensondersteunende voorzieningen. De avond wordt gehouden in Wijk- en dienstencentrum De Plint, Prins Frederiklaan 7 te Leidschendam. De toegang is gratis. Naast cliënten zijn ook maatschappelijke organisaties en de plaatselijke politici uitgenodigd om de avond bij te wonen.

Lees verder

Direct contact op de Dag van het Huren

6-10-2016

In gesprek gaan met huurders om een betere dienstverlening te kunnen leveren. De Dag van het Huren op 1 oktober stond in het teken van direct contact van WoonInvest met haar huurders. Ook Respectus was van de partij om kennis te maken met nieuwe leden en vragen te beantwoorden.

Lees verder

Dag van het huren 1 oktober

23-09-2016

Op de Dag van het huren gaat WoonInvest in gesprek met huurders, als belangrijkste partners! Ook Respectus is aanwezig en beantwoordt graag vragen of maakt kennis met u. Er is een afwisselend programma samengesteld met workshops en presentaties. U kunt een heerlijk kopje Italiaanse koffie drinken van onze barista. Tot zaterdag 1 oktober op het WoonInvest-kantoor!

Lees verder

Schepen, optredens en plezier tijdens de Vlietdagen!

13-09-2016

De Vlietdagen komen er weer aan! Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2016 belooft het op en rond de Vliet in Leidschendam-Voorburg heel gezellig te worden. Kom naar Leidschendam-Centrum met boerenstreekmarkt en volop kindervermaak of neem een kijkje bij de historische schepen langs de kade. Ook in Voorburg volop vertier met onder andere het Mix, Match en Music Festival en een brocante markt.

Lees verder

GroenTeam De Heuvel organiseert duurzame lunch

8-09-2016

GroenTeam De Heuvel, een initiatief van bewoners en betrokkenen van de Heuvelwijk in Leidschendam, organiseert weer een duurzame lunch. Deze keer op een mooie locatie: houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam. Er wordt tevens een rondleiding gegeven.

Lees verder

Hoge heffingen in Zuid-Holland

12-08-2016

Zuid-Holland is de duurste provincie voor huurders qua bijkomende woonlasten. Limburg is het goedkoopst. Dat blijkt uit de Atlas van de lokale lasten 2016 van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo).

Lees verder

Kerntrekbeveiliging tegen inbrekers

12-08-2016

Er was hoog bezoek eind juni in Leidschenveen. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Jozias van Aartsen deden de officiële aftrap van het project ‘Kerntrekbeveiliging’, waarbij duizenden woningen in de wijk Leidschenveen-Ypenburg van kerntrekbeslag worden voorzien.

Lees verder

Continu ventileren

19-07-2016

Luchtvervuiling staat in de top drie van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland. De luchtkwaliteit in uw woning kunt u onder meer verbeteren door te ventileren. Doe dit 24 uur per dag. Ventileren bespaart bovendien energie, omdat droge lucht gemakkelijker opwarmt dan vochtige lucht. Dubbel voordeel dus!

Lees verder

WoonInvest midden in de samenleving

1-07-2016

WoonInvest kiest in haar jaarverslag 2015 voor een andere aanpak. ‘We staan midden in de samenleving’, vertelt bestuurder Marianne Straks, ‘dat laten we graag zien in dit verslag waarin wij in gesprek gaan met onze huurders en andere stakeholders, onder wie Respectus. Het verslag is samengesteld samen met vele medewerkers uit onze organisatie.’ Het interactieve jaarverslag 2015 is te lezen op www.wooninvest.nl/jaarverslag.

Lees verder

Lang wachten op een sociale huurwoning

1-07-2016

Mensen die een sociale huurwoning willen, staan lang ingeschreven voordat ze aan de beurt zijn. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De gemiddelde wachttijd varieert sterk per regio, maar het gaat in de meeste gevallen om enkele jaren.

Lees verder

Plan voor meer goedkope en middeldure huurwoningen

1-07-2016

Woningbouwcorporaties en beleggers moeten de handen ineenslaan. Samen kunnen zij zorgen voor goedkope en middeldure huurwoningen, zodat een stad toegankelijk blijft voor alle inkomens. Daarnaast kunnen zij een bijdrage leveren aan verduurzaming.

Lees verder

Respectus praat mee in jaarverslag WoonInvest

15-06-2016

Binnenkort verschijnt het jaarverslag 2015 van woningcorporatie WoonInvest. Zoals bekend behartigt Huurdervereniging Respectus de belangen rondom renovaties, beleid, leefbaarheid en duurzaamheid. Voor WoonInvest is Respectus een volwaardige gesprekspartner, waarbij regelmatig overleg plaatsvindt met directeur-bestuurder Marianne Straks. Ook in het jaarverslag van WoonInvest is Respectus als stakeholder betrokken.

Lees verder

Prestatieafspraken over betaalbaar wonen

7-06-2016

Woningbouwcorporaties WoonInvest en Vidomes hebben samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg prestatieafspraken ondertekend. Respectus was hier nauw bij betrokken. De prestatieafspraken betreffen goed en betaalbaar wonen voor de periode 2016-2019.

Lees verder

Afwisselend programma tijdens ALV

26-05-2016

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus op 18 mei was drukbezocht. Een afwisselend programma trok een flink aantal mensen naar de Koningzaal van de gelijknamige kerk in Voorburg. Voorzitter Paul Derks heette alle huurders welkom, met een speciaal welkom voor Marianne Straks, directeur-bestuurder van WoonInvest.

Lees verder

Minima kunnen terecht bij de gemeente

25-05-2016

Veel personen weten niet dat individuen en gezinnen met een minimuminkomen terecht kunnen bij de gemeente voor ondersteuning. Landelijk maakt slechts 30% gebruik van minimaregelingen, terwijl veel meer mensen daar recht op hebben.

Lees verder

Gemeenten willen woningmarktregio’s

11-05-2016

In Nederland moeten woningmarktregio’s worden gevormd. Dat schrijft de Woningwet 2015 voor. Het initiatief wordt genomen door de gemeenten. Zij zullen gezamenlijk een voorstel voor een indeling doen. Voor 1 juli moeten deze voorstellen worden ingediend bij de minister.

Lees verder

Meer inspraak voor huurders

11-05-2016

Huurders moeten meer inspraak krijgen in gemengde complexen waar huurders én kopers wonen, vindt minister Blok. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder

Meer huurders in te dure huizen

22-04-2016

Zo’n half miljoen huishoudens wonen in een woning die te duur voor ze is. Dat gaat om 18 Procent van alle huurders, meldt het CBS op basis van het driejaarlijks WoonOnderzoek Nederland. Het aantal dure scheefhuurders is de afgelopen jaren flink toegenomen. Volgens CBS woonde in 2009 nog maar 8 procent in een te dure woning.

Lees verder

Groenste stad van Nederland

19-04-2016

Leidschendam-Voorburg wil de groenste stad van Nederland worden. Aangezien Respectus zich inzet voor leefbaarheid, juichen wij dit initiatief toe. Respectus moedigt daarom de bewonerscommissies aan om plannen te ontwikkelen voor meer groen in hun buurt. Stuur uw ideeën naar Respectus voor financiële ondersteuning.

Lees verder

Spreiding van afvalbakken

15-04-2016

De gemeente is aan het bezuinigen. Daarom wordt kritisch gekeken naar de spreiding van afvalbakken. De bakken die bijna niet worden gebruikt, worden binnenkort verwijderd of verplaatst. De wijk Bovenveen is het eerste aan de beurt.

Lees verder

Kom naar ‘Schatten aan de Vliet’

11-04-2016

Een middag vol cultuur, ambachten, historie en watersport! Komt allen op zaterdag 16 april naar de de eerste Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg. Het toeristisch seizoen in Leidschendam-Voorburg wordt deze dag feestelijk geopend. Onder de titel ’Schatten aan de Vliet’ is een afwisselend programma samengesteld voor jong en oud.

Lees verder

Voorburgse haven uitgebreid

10-04-2016

Vanaf dit voorjaar kunnen meer waterrecreanten gebruikmaken van de Voorburgse haven. Aan de Vliet bij het Oude Centrum van Voorburg is afgelopen winter hard gewerkt aan de kade. De kant is afgegraven waardoor er meer plekken beschikbaar zijn. De afmeerplaatsen zijn voorzien van bolders en walstroom.

Lees verder

Meer aanvragen huurtoeslag

18-03-2016

Steeds meer huurders vragen huurtoeslag aan. Dit jaar maakt 1,3 miljoen huishoudens hier gebruik van. Tien jaar geleden waren dat 973.000 huishoudens. Redenen zijn de economische crisis en de forse huurstijgingen. Huurtoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen om hun huur te betalen.

Lees verder

Actieve rol bij veiligheid in uw buurt

1-03-2016

Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven die zich hebben aangemeld bij Burgernet. De meldkamer van de politie start een Burgernetactie na een melding. Dit kan bijvoorbeeld een inbraak zijn, of een vermist kind. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

Lees verder

Bezwaar tegen WOZ-waarde

5-02-2016

Huurders ontvangen dit jaar voor het eerst een ‘WOZ-beschikking’ met de waarde van hun huurwoning. Deze informatie is belangrijk voor sociale huurders, omdat de WOZ-waarde invloed heeft op de maximale huurprijs. Wanneer de WOZ-waardering te hoog is kunt u bezwaar maken.

Lees verder

Prijswinnaars Winterpuzzel

26-01-2016

In ons blad Spectrum van december 2015 stond een heerlijke Winterpuzzel. Veel lezers hebben hier enthousiast aan mee gedaan, waarvoor onze hartelijke dank. De oplossing van de puzzel is: de koolmees is in de nestkast.

Lees verder

Wet verslechtert rechtsbescherming huurders

12-01-2016

De Wet doorstroming huurmarkt verslechtert de rechtsbescherming van huurders in vele opzichten. Dat meldt de Werkgroep Huurders van de PvdA. ‘Het is een klap in het gezicht van de huurders dat de Tweede Kamer het niet nodig vindt hier in het openbaar over te debatteren.’ Om die reden zijn de werkgroep én de Woonbond tegen de schriftelijke spoedbehandeling van de wet op 11 januari.

Lees verder

Meer betalingsproblemen door hoge vaste lasten

12-01-2016

Te hoge vaste lasten veroorzaken steeds meer schulden, blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Drie jaar geleden had 15 procent van de gezinnen hierdoor betalingsproblemen; nu is dat 27 procent.

Lees verder

Fijne feestdagen!

16-12-2015

In de aanloop naar de feestdagen komt de tijd om zaken eens te overdenken en terug te kijken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin Respectus een gewaardeerd bestuurslid verloor in Ab Hess. We verwelkomden met Ria Verdu-Lagraauw ook een nieuw bestuurslid.

Lees verder

Voorkom woninginbraak

12-12-2015

In deze donkere maanden neemt het aantal inbraken toe, meldt de politie. ‘Criminelen hebben meer mogelijkheden om ongezien hun gang te gaan.’ Gelukkig kunt u zelf veel doen om de kans te verkleinen.

Lees verder

Strengere regels rondom koolmonoxide

12-12-2015

Koolmonoxidemelders zijn vaak onbetrouwbaar, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een onlangs verschenen rapport. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Uit een onderzoek naar ongelukken met koolmonoxide in Nederlandse woningen blijkt tevens dat het vakmanschap van installateurs tekort schiet.

Lees verder

Samenwerken met bewonerscommissies

18-11-2015

Respectus gaat de contacten met de bewonerscommissies intensiveren. Dat bleek zaterdag 7 november tijdens een bijeenkomst in de Groene Loper in Voorburg. Tijdens de bewonerscommissiedag, die was georganiseerd door WoonInvest en Respectus, vroeg voorzitter Paul Derks de aanwezigen hun e-mailadressen achter te laten. "Contact vinden wij heel belangrijk" benadrukte hij.

Lees verder

Nieuw afvalbeleid in Leidschendam-Voorburg

2-11-2015

Nieuw afvalbeleid moet zorgen voor meer afvalscheiding en hergebruik. Het nieuwe afvalbeleid gaat starten per 1 januari 2016. Met het nieuwe afvalbeleid moeten burgers hun huisvuil – zogenoemd restafval – zelf wegbrengen naar een buurtcontainer. Groenafval, papier, plastic en blik moet men juist thuis scheiden en dat wordt periodiek opgehaald.

Lees verder

Crisisopvang in Leidschendam-Voorburg

20-10-2015

Een dak boven het hoofd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Neem bijvoorbeeld de huidige vluchtelingenstroom. Ook in Leidschendam-Voorburg worden zij opgevangen. In Sporthal de Fluit is er 2 x 72 uur ruimte voor opvang. De gemeente is drukdoende met de voorbereidingen. Zo is er onlangs een informatieavond geweest voor omwonenden en er is vraag naar kleding en vrijwilligers.

Lees verder

Wijziging woningswaarderingspunten vanaf 1 oktober

13-10-2015

Per 1 oktober 2015 is een wijziging doorgevoerd in het WoningsWaarderingsStelsel (WWS). Daardoor krijgt de WOZ-waarde meer invloed op uw huurprijs. In totaal zestien huurders bij WoonInvest komen in aanmerking voor een lagere huurprijs.

Lees verder

Opening buurtcomposteerplek De Heuvel

12-10-2015

Op zaterdag 17 oktober opent GroenTeam De Heuvel de eerste buurtcomposteerplek in Leidschendam-Voorburg. Bewoners uit de omgeving kunnen hun GFT voortaan naar het inzamelpunt aan de Dobbelaan 4 brengen. Daar wordt van dit afval goede compost gemaakt, die weer gebruikt kan worden als vruchtbare meststof voor de tuin. Respectus maakte dit milieuvriendelijke initiatief mede mogelijk.

Lees verder

Burgemeester Van der Sluijs hervat werkzaamheden

12-10-2015

Hans van der Sluijs zal in oktober 2015 zijn werkzaamheden als burgemeester van Leidschendam-Voorburg hervatten. Hij trad op 11 mei van dit jaar tijdelijk terug door persoonlijke omstandigheden.

Lees verder

Urgentieverklaring voor mantelzorger

9-09-2015

Bent u mantelzorger? Dan komt u sneller in aanmerking voor een sociale huurwoning. U kunt hiervoor een urgentieverklaring aanvragen. Mantelzorgers vallen volgens de nieuwe Huisvestingswet in de categorie Urgentie.

Lees verder

Jubileumeditie Vlietdagen komt eraan

7-09-2015

De tiende editie van de Vlietdagen komt eraan! Zet het alvast in uw agenda: 19 en 20 september 2015. Er is van alles te doen op en rond de Vliet, zoals een braderie aan de Damlaan, demonstratie met modelboten en de bezichtiging van historische motorjachten aan de Plaspoelkade, een nautische markt aan de Oude Havenkade en de kinderspelen op het Damplein.

Lees verder

Inkomenstoets blijft gewenst

12-08-2015

Het periodiek toetsen van de passendheid van huurwoningen moet in stand blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Platform31, de kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. De inkomenstoets is een eenvoudige, effectieve manier om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren, vindt de kennisorganisatie. Minister Blok gaf al aan dat hij de inkomenstoets niet helemaal wil loslaten bij de huursombenadering.

Lees verder

Rollatorbestendig pad geopend

12-08-2015

Tussen Schoorwijck, Vlieterhove en het Damcentrum is een rollatorbestendig pad aangelegd. Het pad werd onlangs officieel geopend door wethouder Nadine Stemerdink (PvdA).

Lees verder

Kern Sociaal Huurakkoord overgenomen

13-07-2015

De kern van de voorstellen uit het Sociaal Huurakkoord tussen woningcorporaties en huurders worden overgenomen door Minister Blok. Dat blijkt uit een brief van de minister aan de Tweede Kamer. Aedes en Woonbond zijn blij dat Blok de huursombenadering overneemt. Ze hebben wel kanttekeningen bij de brief. Het nieuwe huurbeleid kan ingaan op 1 juli 2016.

Lees verder

Woningwet geeft huurdersorganisaties meer inspraak

13-07-2015

De nieuwe Woningwet geeft huurdersorganisaties van corporaties meer inspraak op het gebied van het lokale woonbeleid. Ze worden onder meer volwaardig partner bij het maken van prestatieafspraken met gemeenten en woningcorporaties. De wet ging van kracht op 1 juli j.l.

Lees verder

In memoriam Ab Hess

23-06-2015

Na een kortstondig ziekbed is onze secretaris Ab Hess op vrijdag 19 juni 2015 overleden. Ab was een zeer betrokken bestuurslid. Hij heeft jarenlang veel voor Respectus betekend. We wensen in de eerste plaats zijn vrouw en kinderen sterkte met dit verlies. Ook wij zullen Ab node missen bij de vergaderingen en andere activiteiten van Respectus.

Lees verder

Af- en oprit Voorburg op de schop

17-06-2015

Een groot knooppunt binnen onze gemeente gaat in de zomermaanden op de schop. De af- en oprit Voorburg van de A12, de kruisingen Prins Bernhardlaan-Laan van Nieuw Oosteinde en Maanweg-Regulusweg krijgen een make-over, die de doorstroming op deze kruisingen moet gaan verbeteren. Momenteel staat het elke ochtend en namiddag muurvast op de aanlooproutes naar de snelweg.

Lees verder

WK Beachvolleybal in Den Haag

17-06-2015

Na het daverende succes van het WK Hockey van vorig jaar is er dit jaar weer een topsport evenement in Den Haag. Het WK Beachvolleybal nadert. Vanaf 26 juni wordt er op een zeer bijzondere locatie in Den Haag gespeeld. Er zijn kaarten verkrijgbaar vanaf 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Lees verder

Sociaal huurakkoord positief ontvangen

11-06-2015

Aedes en Woonbond hebben een sociaal huurakkoord gesloten. Met dit akkoord willen woningcorporaties en huurders de jaarlijkse huurstijging beperken. De huurprijs wordt sterker gekoppeld aan de kwaliteit van de woning, en is niet meer afhankelijk van het inkomen van de huurder.

Lees verder

Controleer uw huurverhogingsvoorstel

15-05-2015

De Woonbond heeft een online check ontwikkelt om te testen of uw voorgestelde huurverhoging legitiem is. Ook dit jaar is sprake van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Hierdoor is het vaststellen van een huurverhoging lastiger geworden. Het kan daarom lonen om een en ander goed te controleren.

Lees verder

Belastingdienst informeert over inkomensverklaring

15-05-2015

Huurders ontvangen een brief van de Belastingdienst over het verstrekken van inkomensindicaties aan hun verhuurder. Deze zijn nodig voor een eventuele extra ‘inkomensafhankelijke huurverhoging’ per 1 juli 2015.

Lees verder

Tijdelijke burgemeester Leidschendam-Voorburg

15-05-2015

Vanaf 20 mei 2015 krijgt de gemeente Leidschendam-Voorburg een tijdelijke nieuwe burgemeester. Huidig burgemeester Hans van der Sluijs treedt tijdelijk terug vanwege de gezondheidssituatie van zijn vrouw.

Lees verder

Activiteiten op en rond Pasen

1-04-2015

Ook dit jaar worden tijdens de paasdagen diverse activiteiten georganiseerd. In de Oude Kerk in Voorburg kunt u op paasochtend, zondag 5 april, bijvoorbeeld meehelpen en/of deelnemen aan een paasontbijt.

Lees verder

Woningcorporaties en huurders slaan handen ineen

20-03-2015

Vertegenwoordigers van huurders en sociale verhuurders, Aedes en Woonbond, hebben de handen ineen geslagen om samen huurbeleid te ontwikkelen. Een goed evenwicht tussen de betaalbaarheid voor huurders, voldoende beschikbare woningen, de huurinkomsten en investeringen voor corporaties spelen hierbij een rol.

Lees verder

De gemeente helpt

9-03-2015

Heeft u hulp nodig, maar heeft u het gevoel dat u er alleen voor staat? Kunt u niet terecht bij familie, vrienden of buren? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

Lees verder

Hulp bij belastingaangifte

23-02-2015

Huurders die 65 jaar of ouder zijn en niet meer spaargeld hebben dan 21.000 euro per persoon kunnen voor hun belastingaangifte terecht bij de wijk- en dienstencentra van WOeJ. Bij WOeJ – Welzijn Oud en Jong in Leidschendam-Voorburg - werken deskundige vrijwilligers en ouderenadviseurs die u graag willen helpen.

Lees verder

Ledenvergadering in de Koningkerk

30-01-2015

De Koningszaal van de Koningkerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan 4 in Voorburg wordt ook dit jaar weer gebruikt voor de Algemene Ledenvergadering van Huurdersvereniging Respectus. De veertiende ALV vindt plaats op woensdag 20 mei 2015. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

Lees verder

WOZ-waarde belangrijk voor nieuwe huurders

20-01-2015

De WOZ-waarde kan binnenkort worden gebruikt voor het bepalen van de maximaal redelijke huurprijs van huurwoningen. Minister Blok heeft hiervoor de steun van de Tweede Kamer. In de toekomst bepaalt de WOZ-waarde circa 25% van deze maximaal redelijke huurprijs.

Lees verder

Burgemeester blikt terug op 2014

9-01-2015

Burgemeester Van der Sluijs sprak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op maandagavond 5 januari in het vernieuwde raadhuis zijn nieuwjaarsrede uit. Hij gaf aan trots te zijn op het gebouw en de aangepaste werkprocessen. ‘Het project centrale huisvesting zal in maart van dit jaar voltooid zijn met het gereedkomen van het vernieuwde en uitgebreide stadskantoor aan de overkant.’

Lees verder

Energie besparen met een ‘slimme meter’

9-01-2015

Bewoners krijgen in 2015 meer inzicht in hun energieverbruik. Dat helpt bij het besparen van energie. Dit jaar krijgt ieder huishouden een ‘slimme meter’ aangeboden door de netbeheerder. Een slimme meter is een digitale gas- en elektriciteitsmeter.

Lees verder

Tweede Kamer versterkt positie huurders

8-01-2015

Huurdersorganisaties krijgen meer invloed, blijkt uit stemmingen in de Tweede Kamer. Volgens de Woonbond, de landelijke belangenbehartiger van huurders, komen er nieuwe verhoudingen in de volkshuisvesting en krijgen huurders nu echt iets te zeggen over het beleid van de corporaties.

Lees verder

Bijeenkomst bewonerscommissies over overlast

24-11-2014

Respectus is verheugd over de grote opkomst tijdens de bijeenkomst voor bewonerscommissies in het Mercure Hotel in Leidschendam. Die werd op 22 november georganiseerd door WoonInvest en Respectus met als thema Overlast.

Lees verder

Energielabel: van letters naar cijfers

12-11-2014

De huidige energielabels (A t/m G) gaan binnenkort op de schop. Met ingang van 1 januari 2015 veranderen de bekende letters in cijfers. Dit is een gevolg van de nieuwe strengere Europese regelgeving rondom energielabels.

Lees verder

Woningaanpassing voor gehandicapte huurders

13-10-2014

Huurders met een handicap mogen vanaf 1 januari 2015 zonder toestemming van de eigenaar aanpassingen in de woning verrichten. Denk aan het rolstoeltoegankelijk maken van een woning of het plaatsen van een traplift.

Lees verder

Wat wordt betaald van uw maandhuur?

19-09-2014

Onlangs publiceerde WoonInvest het jaarverslag van 2013, waarin onder meer de (verhuurders)heffingen aan de orde komen. Die moet WoonInvest, net als alle andere corporaties, betalen aan het Rijk. In dit verband vroeg Respectus: ‘Kunnen jullie inzichtelijk maken welk deel van de maandelijkse huur hiermee gemoeid is?’.

Lees verder

Geen inspectiekosten meer bij serviceovereenkomst

3-09-2014

Bij Woonservice Haaglanden BV, een dochteronderneming van WoonInvest, kunt u een serviceovereenkomst afsluiten voor klein dagelijks onderhoud. Voor een klein vast bedrag per maand bent u af van de kleine reparaties die normaal voor rekening van de huurder komen. Een prettig idee. Per heden zijn de inspectiekosten, die bij het afsluiten van een serviceovereenkomst golden, vervallen. Nog prettiger!

Lees verder

Warmtewet

21-01-2014

De nieuwe Warmtewet trad per 1 januari 2014 in werking. Deze wet is bedoeld om kleinverbruikers van warmte, zoals huishoudens, te beschermen tegen te hoge tarieven van leveranciers. Dit gebeurt door een maximumprijs voor warmte te hanteren. Eind december is deze maximumprijs bekendgemaakt. Onder de Warmtewet valt de warmte die wordt geleverd via blokverwarming, stadsverwarming en warmte- en koude-installaties.

Lees verder